Loading...
Westerpark, Amsterdam2019-02-20T12:49:56+00:00

Omschrijving

Westerpark, Amsterdam

 

VISIE VOOR PARK EN VOLKSTUINEN IN OPDRACHT VAN GEBRUIKERSPLATVORM.

Vanaf de Haarlemmerpoort tot aan Halfweg (en verder naar Haarlem) ligt de Brettenzone: een gevarieerd en uniek landschap dat stad en platteland verbindt. Het uiterste puntje van deze zone is het drukbezochte Westerpark. Aan de westkant hiervan liggen Tuinpark Nut & Genoegen en Volkstuinvereniging Sloterdijkermeer. Deze volkstuinen worden steeds meer onder druk gezet om als park te fungeren en beter publiek toegankelijk te worden. Openbare ruimte is schaars in Amsterdam en de tuintjes beslaan een groot oppervlakte van het Westerpark. Tegelijkertijd plant de stad een autoverbinding van de wijk Westerpark naar de ten noorden van het park gelegen Houthavens.

Het Comité Red Groenzone Westerpark was hierop tegen en vroeg ons om een tegenvoorstel te ontwerpen: een visie op hoe de westkant van het park ontwikkeld kan worden zonder haar zo bruut te doorkruisen.

In ons voorstel positioneerden we het overblijfsel van het oude dorp Sloterdijk als voorkant en gezicht van dit deel van het park. We onderzochten de groene vingers die vanaf het omliggende landschap de Amsterdamse bebouwing insteken en pleitten ervoor deze te behouden en er zuinig mee om te gaan. Volgens ons plan kan de weg naar Houthavens goed om het park heen geleid worden en is het belangrijk dit te doen om de groencorridor te behouden.

Details

Categorieën:

Opdrachtgever(s):

Het Comité Red Groenzone Westerpark