Loading...
Landschap en stedenbouw2018-12-15T15:22:39+00:00

Landschap en stedenbouw
Elberfeld

Het bureau bestaat uit 3 partners en is gevestigd in Amsterdam.

  • Jessica Hammarlund Bergmann
  • Pim Vervuren
  • Daniel Ruigrok

Daarnaast wordt op flexibele basis het team uitgebreid met ontwerpers en tekenaars en zijn er vaste samenwerkingsverbanden met ingenieursbureaus, planologen, juristen en gebiedsontwikkelaars.

We geloven dat de actualiteit vraagt om fysieke en concrete voorstellen. Geen ingewikkelde theorie├źn, maar vanuit de beleving ontwerpen en gericht op toepassing. Met name in de openbare ruimte en voor het publieke domein. Dat is wat wij graag doen en goed doen. Dat bewijzen de uitgevoerde projecten en het feit dat wij vaak langdurige relaties opbouwen met onze opdrachtgevers.

We werken vanuit een integraal beeld; het samenspel tussen architectuur, stedenbouw en landschap. Om een goed straatbeeld te realiseren heb je alle onderdelen nodig. En vaak is een van de onderdelen ook de ondernemer of bewoner. Voorstellen komen voort uit de geschiedenis van de omgeving, de context van de opgave en de eigenheid van de plek. Daar proberen we het meest interessante en mooie uit te halen en naar voren te brengen. Tegelijkertijd zijn we praktisch ingesteld. Het moet politiek en technisch haalbaar en toepasbaar zijn. Het is pas echt fijn als het tastbaar wordt, gemaakt en gebruikt. We geloven ook dat in de complexiteit van nu, ontwerpers creatieve en duurzame oplossingen kunnen bieden: ruimtelijk en procesmatig. Het werken op locatie en samen met direct betrokkenen is een werkvorm waarmee wij ons willen onderscheiden.